amningsproblem?

När det gäller amning är jag helt 100 på att amma tills det inte går mer och det har jag sagt innan och efter förlossningen. jag ska amma tills det tar slut!
Olyckligtvis efter andra veckan Althea hade kommit till världen så fick jag problem med bröstvårtorna som blev såriga (vilket är normalt i början) men till sist kom det blod .. Då fick jag inte amma Althea utan vi fick först hyra en bröstpump via BB Lund och jag fick pumpa ut mjölken för jag inte skulle få mjölkstockning då det var på väg till den punkten.

När vi lämnade tillbaks pumpen så beslutade vi att köpa en egen elektriskt bröstpump för att det är så praktiskt att ha och slippa slänga fram bröstet när man är ute eller när pappan i detta fall Adnan ska vara hemma och jag ska iväg nånstans eftersom det är ju jag som har maten, haha ^^ Vi köpte en Medela med dubbelpumpning för att spara tid och den funkar perfekt, den finns att köpa på Lekmer.se

Sedan var jag rädd att börja amma henne igen så barnmorska på BB i Lund gav mig ett tips - Amningsnapp. Klockren produkt, att jag inte fått veta det innan?! Jag köpte den här amningsnappen & den funkade klockrent och har kört på den sedan mina bröstvårtor var läkta. Så mitt tips till alla nyblivna mammor - KÖP den! Den finns på apoteket att köpa för knappt 100 lappen.

 

 

Iallafall dock har min bröstmjölk först börjat avta i höger men även nu i vänster så jag har inte så mycket att ge Althea så hon har börjat få mjölkersättning på heltid och inte bara på kvällen när vi nattar henne. Jag tycker att det är synd men som sagt jag ska pumpa ut bröstmjölk tills där inte kommer mer.
Nu är det bara vänster som levererar ungefär 50 ml så det är iallafall något och då kompletterar jag med Semper - Baby Semp 1 vilket fungerar utmärkt. Dock så har både min mamma och min stora syster haft problem med att amma och har bara klarat 2 veckor respektive 2 månader tills deras också tog slut.
Så amma så länge det går för det är ju som sagt det bästa för er bebis! :)

Någon med samma problem?


Kommentarer


Kom ihåg?Trackback
RSS 2.0