Althea's namnkalas - 11/7 2015

Tänkte berätta lite hur namnkalas går till då vi har haft folk som frågat! :)


Redan innan Althea föddes så bestämde vi oss för att inte ha ett dop för vi inte är troende och vill inte tvinga in henne i kyrkan. Dock är jag ju döpt men det är inte Adnan såklart.

Vi ville inte ha ett dop så det fick bli namnkalas/namngivelseceremoni och då ville vi ha det 11 juli för då skulle hon bli 8 månader och dessutom är bebisen lite mer med och inte bara ett litet knyte. Roligare om bebisen kan vara med och ge respons! :)
- Och nej man har inte präst till såna här ceremonier för bebisen har redan fått sitt namn (Skatteverket)
 
Inbjudnigskort skickade vi såklart ut och dem såg ut såhär  :
 
Vi hade ett svensk/serbiskt eftersom hon är 50/50 och det blev bra med maten och det vi bjöd på.
» smörgåstårta i 3 olika smaker, sudzuk och parasuta (torkat kött/korv) med tärnad ost, salta pinnar, sallad, oblande (kaka), backar med läsk och kaffe.
 
Vi hade hyrt en lokal i Borstahusen och vi hade 60 gäster som hade tackat ja men tyvärr kom inte alla, men förhoppningsvis till hennes 1 års kalas i november :)
 
Lokalen var dekorerad med u-bord och bestämda platser för familj och hennes gudmor/gudfar. Vita långbord och vårt bord hade rosa med vita prickar. Ballonger i vimplar, serpentiner på borden och ljus. Borden var redan dukade med vita tallrikar och en fin lila servett vikning som Adnan fick lära sig när han jobbade i Försvaret.
Vi hade en videokamera som stod i ett av hörnan som spelade in hela ceremonin :') Så man kan se på allt när man vill och tänka tillbaks på Lillan.
 
När gästerna hade kommit så hade vi ett tal som jag & Adnan läste upp och därefter spelade vi upp den låten Althea föddes till » Scorpions - Wind of change. När låten var slut så hade Adnan fixat ett ballongutsläpp så Albin (min brorson) fick dra i snöret och det blev en succe.
Efter så blev det mat och bara mingel hela eftermiddagen, jag och småbarnen fick öppna alla Althea paket och hon fick så fina saker så tusen tack igen för allt! :)
 
Althea fick även ha dopklänningen som funnits i vår familj i 58 år och dessutom en serbisk folkdräkt :D
 
Vi höllt namnkalaset ganska enkelt och kort för att vi gillar lite enkelt men ändå perfekt :D
Det blev bra ändå, kanske lite besvikna på vissa folk men struntsamma nu är det snart hennes 1 års kalas som vi planerat ett bra tag! :')
 
Har inte fått alla bilder och vi tog inga egna i lokalen så vår familj och vänner får bomba oss med bilder! :D
Vet inte om jag har glömt något för jag är så jävla sleten efter denna helgen men här kommer lite bilder iallafall!
 
 
 
 
NEJ jag är inte gravid min klänning ser konstig ut xD
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer


Kom ihåg?Trackback
RSS 2.0