Förlossningsberättelse - Olivia

Allt började på onsdagen (den första augusti) slemproppen hade gått på förmiddagen och då ringde jag direkt till BB i Lund och berättade för en barnmorska.
 
Hon: Vilken vecka är du i?
jag svarade: 36 + 4
Hon: Det är för tidigt att föda nu! Du måste vila och bara ta det lungt så får vi se hur allt artar sig. 
 
Om man ska ta allt från början då mina riktiga förvärkar kom så var det under Landskronakarnevalen inne på Olivers, där skulle vi köpa glass & milkshake. Jag kommer ihåg att jag fick stanna upp och vänta ut värken, en man som stod brevid mig frågade om jag behövde sätta mig ner (vilken gentleman)
Sedan så kom och gick värkarna som dem gjorde tills slemproppen gick den första augusti.
 
Under hela dagen så hade jag blandade flytningar från slemproppen som sedan blev lite blodblandat. Jag skulle höra av mig till BB igen om saker blev  v ä r r e. 
Jag och Althea var hemma och lekte i trädgården och på lekplatsen på baksidan hela denna dagen då jag inte vågade röra mig för långt hemifrån. 
 
Torsdag morgon (den andra augusti)
Jag vaknade på morgonen vid sju av att jag var jättekissig, när jag reste mig upp så kom det ut en massa vatten och jag sprang till toaletten. Jag förstod att jag inte hade kissat på mig utan att vattnet hade gått. Jag ringde direkt till BB i Lund igen och de bad mig ta på en binda och hålla koll på vilken färg det kom i bindan och sedan höra av mig igen.
Knappt en halvtimme senare kom ytterligare mer vattenavgång och då stod jag i hallen och fick panik för det forsade ur mig.
Jag skriker TA PAPPER ADNAN! PAPPEEEEER!!
Althea blev rädd för att jag skrek, det var vatten i hallen som Adnan fick torka upp och jag sprang upp och satte mig på toaletten, därefter ringde jag till BB igen. 
Vi fick en kontrolltid kl 10 i Lund så vi fick skynda oss och packa ner det sista i BB väskan och packa en liten väska till Thea. Vi körde hem henne till svärföräldrarna och pussade/kramade om henne och berättade att vi älskar henne och att:
- När vi ses snart igen så är lillasyster också med 💗
 
Vi körde mot Lund och parkerade i p-huset, sedan gick vi hand i hand mot BB. Vi tog och spelade in en liten video på snapchat 😍
Inget som jag lade upp utan bara sparade i min telefon.  
 
 
Vi kom in och anmälde oss i receptionen (vi skulle upp till vån 3) sedan väntade vi en liten stund, när det väl var vår tur gick vi in i ett rum där jag blev inkopplad till en CTG. Där fick vi höra lillans hjärtljud och mäta mina förvärkar. Hon kände också hur lillan låg och om hon var fixerad. 
Dem konstaterade att det var förvärkar men ville vara säkra på att det var vattenavgång och inte slemproppen som hade gått, så vi fick gå ut i väntrummet och vänta på att en läkare skulle undersöka mig. 
 
När de kom tillbaka och skulle hämta oss så räckte det med att jag reste mig upp och då kom ännu mer vatten.... 
Jag skämdes eftersom vi stod MITT I VÄNTRUMMET och att där satt folk strax därefter fick vi komma till ett rum. De gjorde inte mycket mer än att de verkligen såg att det var vattenavgång..
 
 
Barnmorskan frågade oss var vi bodde och var vi kunde tänka oss att köra eftersom BB var fullt på alla avdelningar (lyckligtvis fixade hon ett rum till oss på vån 2 då vi inte fick lämna pga vattenavgång och risk för infektion) 🙏
 
Mina byxor och trosor var blöta och när jag skulle ta på mig nya kläder från BB väskan upptäckte jag att jag hade GLÖMT packa ner byxor (HAHAHA) och som pricken över iet så var deras byxor slut i min storlek - well that's just my luck xD
Jag fick ta på mig kasslertrosan (som man får på BB xD), mina blöta byxor med värsta blöjan, ett liggunderlag i byxan och sedan vandrade vi ner till vån 2, där vi mötes av två barnmorskor som gav oss ett rum direkt. 
 
v.37 (v.36+4)
Jag blev inkopplad till CTG igen, fick antibiotika och koksalt i armvecket, sedan fick jag ligga där tills jag kände att nu får det vara nog och då var jag öppen 3cm. Vi fick vänta tills dem hämtade en rullstol till mig sedan så rullade vi ner till förlossningen.
Denna gången fick vi rum nummer två, där fick vi träffa en ny barnmorska som kände hur lillan låg (fortfarande fixerad) sedan så kopplade hon upp mig till CTG igen en liten stund. Jag fick även en morfinspruta i rumpan pga smärta i svanken (jag blev lagom dåsig och lite illamående) det tog inte lång tid från innan jag var öppen 10 cm. 
en väldigt dåsig SOON to be mama nr 2 xD
 
Personalbyte vid 20 tiden och då fick vi träffa Gloria och Ulrika 😍
Superhärliga och trevliga kvinnor, puschade mig och var så underbara och peppande!
 
När jag försökte kissa en sista gång innan lite vila så var klockan strax över 21 när jag inte kunde kissa utan kände hur jag bara ville krysta så bad Adnan mig att ringa på klockan, de kom in och konstaterade att:
- NU SKA VI FÖDA BARN! 😍
 
När klockan var 21.15 började mina krystvärkar sedan klockan 21.35 var lilla Olivia ute 💗
2 augusti kl. 21.35 💗 51 cm lång och 3412 gram 
 
 
Det var inte många krystvärkar som behövdes för att få ut henne, när jag fick den lilla damen på mitt bröst så grät både jag och Adnan vi var ju så glada att hon äntligen var här! Som vi har längtat efter denna lilla ängel och som Althea har längtat! 😍💗
 

Kommentarer


Kom ihåg?Trackback
RSS 2.0